October 31, 2011

bittersweet

actually xtau nak buat apa kat rumah.. so,melayan la gitar kejap.. then terasa nk tulis sumting terus buat.. setengah jam punya kerja ni la hasil nya..





Bittersweet

intro :G D Em C

*
  G                           D
You  are the fire
Em                          C
 lighted up the dark
G                             D
 took me up so high
Em                                          C
thousands  feet  from the sky

**
G                             D
but the day is over
Em                          C
I can fell the pain
G                                             D
Falling from the top of the sky
Em                          C
Right into the grave

G D Em C

c/o
G                             D
It’s a bittersweet
Em                                          C
 That’s what I never meant to be
G                             D
It’s a bittersweet
Em                          C
It really hurt like shit

Repeat**

G                             D
It’s a bittersweet
Em                          C             G
It’s a bittersweet
(repeat 2x)

October 30, 2011

tak nak tulis tajuk

:) hype sume..!!


actually otak tengah kosong tak tau nak tulis ape.. semester 1 pon baru sambung sikit je. bukan idea kering o ape, tapi jari jemari malas melaksanakan kerja. diorang lagi suke berseronok dengan tali gitar. haha. 


hmm,raya haji dah dekat. tapi my mom and dad kate xbalik kg. sikit punya frusted kawan ni. lama dah x menjejak kn kaki ke kg becheh keranji n kg alor hijau kelantan. ni semua sebab tak dapat cuti la.. haish, kerjaan pun satu masalah. da tau orang nak raya bagi la cuti lama sikit. deepavali seminggu cuti, raya haji sehari je. hampeh betol.


ape la nasib, duk umah penuh dengan masalah. memang la semua orang tak lari dari masalah. tapi.....


entah la..last 2 days,tengah2 baca status kt fb,terbace status kawan lama. hidup dia sekarang sama macam family aku dulu. smpai kete pun kena jual. tp at least dia okey lagi, aku dulu lagi teruk..tak perlu la kan nak buat citer sedih kat sini. ape pun all da best utk bespren aku tuh.. hidup ni memang macam tu.. kejap kita kat atas, kejap kat bawah. tapi, ape pun yang jadi. dalaman kena kuat k.


bak kata jinbara 


"miskin salahkan tuhan , kaya jadi tuhan" 


macam mane tuh,haha..masing2 punya pendapat la tuh..xcampur k. 


masalah kena pandai-pandai la settle kan. haha, cakap senang la..aku pun xselesai lagi masalah. nk buat camne. semakin hari semakin serabut. i really need time to be alone.. without anybody around me. even they was my parents..kalo la boley buat wish untuk hilang kejap dari bumi nie kan best. hantar gi pluto ke,jauh skit. kompem xde orang kacau.

October 23, 2011

statement of the day

statement 1~


bangun pagi mengadap laptop.rase macam nk let out sumting.tapi xtau ape.anyway,korang caye x kalo aku ckp manusia ngan handphone xdpt dipisahkan..kalo x caye,"percayalah".bila pikir balik kan,mmg la nsed tu satu keperluan di zaman teknologi ni..tapi,bg aku,nsed ni buat otak aku serabut pun ade...





so,ak skang cuba hidup tanpa nsed..sbnrnya bukan ape,saje je nk menyendiri buat seketika.yelah..kalo x manjang duk cot cet je ngan nsed..borak ape pon xtau la..kalo ikut kn fb pon ak nk deactivate..tp bila pikir,nnt kawan ade pape nk gtau,lgsung xley cntact payah jugak tuh..so,fb still remain,nsed.........

so,kawan2...ade pape wall fb je k..lg sng kan.. :) 



statement 2 ~

okei,tamat cite pasal nsed..skang big poblem dgn uitm plak..hahaha..masalah nie xsemua la yang tau kan..so,ape yang terjadi nie aku anggap sebagai satu ujian jela bg aku..mmg la aku bersalah,tp skang kesalahan tu ak da tak buat..uitm pun da abih baik da bg hukuman ringan mcm tu...ringan bg uitm jela..bg aku,hukuman tu still berat..ni sume pengaruh dr kawan2 la ni..

tp,bukan kawan2 je yang bersalah,kalo aku jenis yang kuat pegangan,komepm xterjebak punya..so,same2 salah..so,kne mintak pertolongan...."calling for.red code" alamak,betol masalah kalo da red code nie :P


hopefully,pertolongan tu sampai dengan first aid...kawan nie da parah da nie dengan poblem..n hopefully first aid tuh mampu la nk tolong ubat keparahan otak nie..n for me, INGAT,JGN DUK WAT KEJE BODO LAGI... :)



statement 3 ~

nsed dah,otak parah pun dah..yang nie nk cite pasal aku rindu nk jd mcm dulu balik...ak pn xpaham nape..tp tu lah..bile teringat balik zaman2 dlu,masalah mmg banyak..tp selambe je aku redah sume..yela,time tu...ape pun xtakut..org nk kate ape,lantak p la...

tp tu lah...kalo jadi mcm dlu,sia2 jela usaha aku nk jd "baik"...kate nye la nk jd baik..haha..kadang2 aku pun xpaham,yang pelik2 nie cepat je timbul keinginan,tp masuk bab baik,langsung payah..kalau la dua2 tu boleh tukar kn best..hmmm~

kalu ikut ajaran islam,amar makuf nahi mungkar..tp aku?erkk...mcm mane ek nk ckp...


skang ni da jadi macam the road not taken yang blaja time skola mngah dlu.hmm,salah pilih jalan abis~ kompius ambo nk ikot jale mano nie.... Y_Y









well,dat all for now,nnt ak update lg...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...